skip to Main Content
Wisselen Van Boekhouder

Wisselen van boekhouder

Overstappen van boekhouder

Het gebeurt niet vaak dat een ondernemer wisselt van boekhouder, ook niet wanneer het niet lekker loopt tussen de ondernemer en de boekhouder. Er wordt namelijk gedacht dat het veel tijd en moeite kost om de overstap te maken. Maar wanneer u niet tevreden bent met uw huidige boekhouder, kan het u juist veel tijd, moeite en geld besparen om de overstap te maken! In dit blog vertellen we meer over het wisselen van boekhouder.

Waarom wisselen van boekhouder?

Laten we eerst maar beginnen met de reden waarom u in eerste instantie zou willen wisselen van boekhouder. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Enkele veelvoorkomende redenen om van boekhouder over te stappen zijn:

  • De boekhouder maakt (veel) fouten
  • De boekhouder geeft u geen advies over de financiën
  • U heeft een boekhouder ingeschakeld die niet met u en uw bedrijf meegroeit
  • Er is een gebrek aan (goede) communicatie tussen u en de boekhouder

Beste moment om over te stappen

Het beste moment om te wisselen van boekhouder is het eerste kwartaal van het (boek)jaar. Wanneer u dat doet, kan de huidige boekhouder eerst nog het laatste jaar volledig afsluiten. Ook kan de jaarrekening die opgemaakt is overhandigd worden aan de nieuwe boekhouder. Natuurlijk kunt u op ieder gewenst moment wisselen van uw huidige boekhouder naar een andere professional. Maar dit raden we wel af, omdat dit vaak veel complexer is dan wanneer u overstapt nadat het jaar afgesloten is.Boekhouder

Een goede nieuwe boekhouder vinden

Een boekhouder vervult een belangrijke taak binnen uw organisatie. Het is dan ook de moeite waard om tijd te nemen te zoeken naar een goede boekhouder waar u echt op kunt rekenen. Wij raden daarom aan om eens een afspraak te maken met een boekhouder in de buurt en uw situatie te bespreken. Ga niet met een boekhouder in zee wanneer u hem niet kunt volgen, en maak duidelijke prijsafspraken. Onderzoek ook of de boekhouder zijn kennis bijhoudt.

Wilt u hulp bij het wisselen van boekhouder? Neem gerust contact met ons op!

Geef een reactie