skip to Main Content
De 3 Voordelen Van Professionele Backoffice Ondersteuning

De 3 voordelen van professionele backoffice ondersteuning

Backoffice ondersteuning voor uitzendbureaus en bedrijven

Bent u een ondernemer die hulp kan gebruiken bij het onderhouden van de backoffice van uw bedrijf? Dan is backoffice ondersteuning misschien wat voor u! Steeds meer bedrijven en uitzendbureaus kiezen ervoor om de backoffice van hun bedrijf uit te besteden aan een professional. Uiteraard is deze stijging in de populariteit van backoffice ondersteuning niet voor niets. Bedrijven ervaren veel voordelen van het uitbesteden van hun backoffice aan een backoffice specialist. Wij hebben daarom een onderzoek gedaan naar de voordelen van backoffice ondersteuning. Uit het onderzoek kwamen drie verschillende voordelen naar voren. Deze voordelen werken wij in dit blog verder uit. Bent u benieuwd geworden naar de voordelen die wij vonden? Lees dan snel verder!

Wat houdt backoffice ondersteuning precies in?

Voordat wij de gevonden voordelen van backoffice ondersteuning verder uitwerken, willen wij u eerst meer informatie geven over wat backoffice ondersteuning precies inhoudt. Een specialist in backoffice ondersteuning neemt de verantwoordelijkheid voor de personeels- en salarisadministratie van een bedrijf of uitzendbureau. Hierbij verzorgen ze alle bijbehorende taken zoals het opstellen van de arbeidscontracten, het verzorgen van de loonstroken, het opmaken van de jaaropgaven en het verwerken van eventuele cao-wijzigingen. De backoffice specialist heeft goed opgeleide en deskundige medewerkers in dienst die de salarisadministratie op nauwgezette en correcte wijze op orde houden.

Meer tijd en energie om u te focussen op de corebusiness

Uit ons onderzoek bleek dat de hoeveelheid tijd en energie die de ondernemer overhoud het grootste voordeel is. Het bijhouden van de personeels- en salarisadministratie kost een ondernemer veel tijd en energie. Deze tijd en energie steekt u liever in de corebusiness van uw bedrijf. Met professionele backoffice ondersteuning is dat mogelijk. De specialisten dragen zorg voor uw salarisadministratie en u kunt zich volledig focussen op het ondernemen.

De juiste kennis en vaardigheden

Heeft u als ondernemer alle kennis en vaardigheden in huis om uw personeels- en salarisadministratie op de juiste manier bij te houden? Uit ons onderzoek bleek dat veel bedrijven niet de gewenste kennis hebben om de salarisadministratie op correcte wijze te verzorgen. Ondernemers hebben namelijk te maken met voortdurend veranderde CAO’s. Een backoffice specialist volgt de actuele CAO wijzigingen op de voet. Tevens hebben zij alle kennis in huis om uw personeels- en salarisadministratie altijd correct en vakkundig op orde te brengen.

Ontvang advies op maat van de helpdesk

Het laatste voordeel van backoffice ondersteuning dat naar voren kwam in ons onderzoek, is het aanbod van advies op maat. Als ondernemer zit u regelmatig verlegen om advies. Gaat het niet over uw administratie dan is het wel een financiële kwestie. De meeste bedrijven die gespecialiseerd zijn in backoffice ondersteuning hebben een speciale helpdesk. Hier kunt u altijd terecht met al uw vragen. Wij hopen dat wij u middels dit blog de gewenste informatie hebben gegeven over backoffice ondersteuning en de voordelen. Wilt u meer te weten komen over het uitbesteden van uw backoffice of de verschillende voordelen? Neem dan contact op met een backoffice specialist bij u in de buurt. Zij helpen u graag verder en beantwoorden uw vragen.

Geef een reactie