skip to Main Content
Payrolling: Wat Is Het Nou Precies?

Payrolling: wat is het nou precies?

Hoe kan payrolling als beste omschreven worden?

Payrolling is het uit handen geven van het juridische werkgeverschap. Dit klinkt misschien lastig, maar is niks minder dan dat het payrollbedrijf zorgt voor uw administratieve werk. Het maakt niet uit of u zzp’er bent. Zaken als loon- en arbo-administratie worden de verantwoordelijkheid ons als payrollbureau. Daar komen ook de verplichtingen en risico’s bij kijken. Zo heeft u er geen omkijken meer naar.

Nooit meer tijd verliezen aan personeelsadministratie

Wanneer u kiest om samen te werken met een payrollbureau dan geeft u al uw administratieve werk aan hen. En dat betekent dat u nooit meer tijd kwijt bent aan het op orde krijgen en houden van deze gegevens. Het kan behoorlijk ingewikkeld worden om alles van uzelf en uw collega’s bij te houden. Zeker in branches waar flexibele uren worden gewerkt, zoals horeca en bouw. Spoedgevallen, overwerken, of andere onvoorziene omstandigheden kunnen flink tegenwerken bij de administratie. Dan is het wel zo fijn als u kunt bouwen op een payrollbedrijf.

Houd de regie over uw personeel

Het is niet zo dat u meteen de controle kwijtraakt over uw bedrijf of onderneming. Sterker nog: u blijft operationeel werkgever. Hiermee wordt bedoeld dat u zelf invloed hebt op de aangelegenheden die zich op de werkvloer afspelen. U houdt bijvoorbeeld de controle over werving van nieuwe werknemers en de planning binnen uw bedrijf. Ook blijft u in contact met uw personeel staan: een payrollbedrijf zal dit niet van u overnemen. Zo merken uw werknemers weinig verschil wanneer het payrollbedrijf hun juridische werkgever is.

Alles gebeurt op de achtergrond

De handelingen die het payrollbedrijf onderneemt worden allemaal op de achtergrond uitgevoerd. Dit wil zeggen dat u en uw werknemers er geen omkijken naar hebben. Een klein verschil is dat de salarisuitbetalingen gedaan worden uit naam van het payrollbureau, omreden deze juridisch gezien de werkgever is. Daarnaast zal de payrolldienst ook gebruikt kunnen worden voor het uit handen geven van de boekhouding, automatisering en eventueel de inkoop van essentiële producten.

Bijkomende voordelen voor uw werknemers

Als werkgever is het fijn om te weten dat je administratie in goede handen ligt bij het payrollbureau. Zij hebben de nodige kennis en vaardigheid in huis omtrent de regels en richtlijnen van zaken gericht op onder andere CAO en Belastingdienst. Uw werknemers zullen dit als prettig ervaren. Daarnaast bieden sommige payrollbureaus een mogelijkheid tot collectieve zorgverzekering. Ook over deze zaken heeft het veel verstand.

Informeer bij uw dichtstbijzijnde payrollbureau

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van payroll voor uw bedrijf? Dan kunt u het beste op zoek naar een payrollbureau in uw buurt. Zij staan klaar om u te adviseren over uw situatie en wat zij voor u kunnen betekenen. Ontdek snel de voordelen en gemakken van payroll en neem contact op met uw dichtstbijzijnde payrollbedrijf.