skip to Main Content

De kosten voor het uitbesteden van de boekhouding en de volledige administratie zijn vaak hoog. Bovendien weet u vaak niet van te voren hoeveel geld u kwijt bent aan het uitbesteden van de administratie. Waarom zou u de boekhouding uitbesteden?

Tijd besparen

Veel ondernemers doen de administratie zelf. Het goedkoopste is het om de boekhouding zelf te doen. De administratie kost ondernemers echter wel veel tijd. Tijd die niet aan het ondernemen zelf kan worden besteed. De boekhouding uitbesteden is de oplossing.

Accountant of boekhouder?

De boekhouding kan worden uitbesteed aan een accountant, administratiekantoor of boekhouder. Een accountant verzorgt niet alleen de boekhouding, maar kan ook een accountantsverklaring opstellen. Voor grotere bedrijven is dat vaak verplicht. Kleinere bedrijven zijn echter net zo goed af met een administratiekantoor die vaak veel lagere tarieven rekent. Hier lees u wanneer u een accountant moet inschakelen.

Tarieven boekhouding

Voor kleine bedrijven en zzp’ers is het goedkoper om een administratiekantoor in te schakelen. Het gemiddeld tarief is volgens de Kamer van Koophandel ongeveer 46 euro per uur. Voor een accountant is dat 80 euro per uur. Het is altijd verstandig om vooraf verschillende offertes op te vragen.

Offerte boekhouding uitbesteden

Via deze site kunt u gratis en vrijblijvend 4 offertes aanvragen om uw boekhouding uit te besteden. Vul daarvoor het formulier in of bel naar het nummer op deze website.