skip to Main Content

Als u op de administratiekosten wilt besparen, dan is het verstandig om een gedeelte of de hele administratie voortaan door een administratiekantoor te laten doen. Een accountant rekent namelijk voor dezelfde werkzaamheden dubbele zo niet driedubbele tarieven. Deze werkzaamheden kunt u net zo goed uitbesteden aan een boekhouder.

Tarieven boekhouder versus die van een accountant

Op deze pagina kunt u lezen wat een boekhouder en een accountant rekent per uur. Door de bank genomen bent u minimaal het dubbele kwijt aan een accountant. Als u dus een gedeelte of alle werkzaamheden door een administratiekantoor laat doen in plaats van een accountant kunt u 50% besparen.

Tarieven boekhouders vergelijken

Gemiddeld zijn de tarieven van een boekhouder 48 euro per jaar, maar deze lopen nog wel uiteen van 35 tot 65 euro per uur. Gemiddeld wordt er zo’n 1500 besteed door het kleinbedrijf aan administratiekosten. Steeds meer administratiekantoren rekenen vaste tarieven. De besparing kan afhankelijk van de tarieven dus wel oplopen tot bijna 80%. Het loont dus wel de moeite om een aantal offertes aan te vragen.

Gemakkelijk offertes aanvragen

Via deze website kunt u eenvoudig meerdere offertes aanvragen bij verschillende boekhouders. En het werkt zeer eenvoudig: u vult uw gegevens in en u ontvangt direct 4 gratis offertes in uw e-mail. Gratis en vrijblijvend.